Salut! Pot spune că salata Cezar este una dintre salatele mele preferate! Cică n-are nicio treabă cu Cezar, cel la care vă gandiți, însă, într-adevăr, cel care a creat rețeta chiar se numește Cezar – but he is no roman.

Am făcut un mic research despre istoria acestei salate și am desoperit că a fost inventată de Caesar Cardini, un bucătar mexican ( surprinzător, nu-i așa?) în anii 1920, în Tijuana – Mexico.

Dat fiind faptul că se numește “Caesar”, în rețeta originală se folosește salata romana, dar puteți opta pentru orice tip de salată crocantă. De exemplu, Iceberg, merge foarte bine! Vă las mai jos rețeta mea, așa cum îmi place mie.

porții

4 persoane

timp

30 min.

dificultate

ușor

cuisine

mexican

ingrediente

Pentru dressing:                                                                                                          

Pentru salată:                                                                                                    

good to know

Eu am folosit maioneză făcută în casă și a ieșit super-mega bun dressingul. Dacă nu aveți, puteți opta pentru 2 gălbenușuri!PS: Voi reveni cu rețeta pentru maioneză de casă.

mod de preparare

1.Pieptul de pui se taie în bucăți egale. Îl trecem prin făină-ou-pesmet și îl dăm la cuptorul încins la 180 grade până când se rumenește crusta. Cred că are nevoie de circa 30 minute. Puteți să îl și prăjiți în unt – iese chiar mai gustos, însă eu prefer varianta mai light.

2.Cele două ouă rămase se pun la fier până devin tari. Aproximativ 4 minute de când fierbe apa.

3. Crutoane – Tăiem pâinea cubulețe, o punem într-o tavă, o stropim cu ulei de măsline, sare și ierburi aromatice (eu am ales oregano). Crutoanele se pot face în același timp cu puiul, la cuptor, la 180 grade pentru 10-15 minute.

4.Dressing – Eu prefer să arunc totul într-un mixer pentru că se omogenizează totul foarte bine! Maioneza, fileurile de anșoa, usturoiul, sosul Worcester, oțetul, apa, muștarul si puțină sare (sarea este opțională – fileurile de anșoa sunt destul de sărate, so be careful). Amestecăm totul, iar, din când în când, mai adaugăm ulei de măsline. La final, adăugăm si parmezanul, mai mixăm puțin si acesta este dressingul. Sincer, nu se compară cu cel luat din comerț! Este mult, mult mai bun!

5. Montarea – Tăiem salata și ceapa verde, le adăugăm într-un bol și le amestecăm cu puțină sare. Adăugam ulterior restul ingredientelor: pieptul de pui și ouăle, tăiate după preferințe, crutoanele și desigur, ingredientul care face acest preparat atât de speciaș: dressingul!

Puteți servi salata cu parmezan ras! Să-mi spuneți cum v-a ieșit, aștept părerile voastre! 🙂 

 

S-avem pofta!

5/5