Cred că toți ne dorim o bucată de piept de pui suculentă, așa-i? Lipsa grăsimii transformă de multe ori această bucată de carne într-una uscată, cu o textură neplacută. M-am gândit să scriu câteva tips&tricks despre cum să ne purtăm cu puiul ca el să devină juicy. Trecem la treabă?

portii

2 persoane

timp

1h 15 min.

DIFICULTATE

ușor

ingrediente

TIPS&TRICKS

1.Usturoiul se zdrobește cu lama unui cuțit lat. Într-un bol punem puiul iar peste el aruncăm toate ingredientele. 

2.Dupa 1h de stat la marinat, carnea este pregătită pentru frigere. Eu am pus puiul într-o tigaie antiaderentă, însă puteți să folosiți și un grătar. Secretul cărnii suculente stă în tehnica gătitului. Încalzim puțin ulei de măsline în tigaie, adăugăm carnea și nu o mișcăm decât în momentul în care o întoarcem. Eu am fript puiul 4 minute pe fiecare parte. Depinde și de grosimea fileului de pui, evident. Puiul pe care eu l-am fript avea aprox. 1 cm în grosime.

3.Foarte important, după ce scoatem carnea din tigaie trebuie să o lăsăm 5 minute la odihnit. Dacă feliem carnea imediat, tot sucul va ieși și va deveni o carne fadă. 

Sper să vă placă!

S-avem pofta!

rsz_image00005

Noi am servit puiul alaturi de cartofi cu rozmarin
si sos de tzatziki

 

Am fiert cartofii până au devenit moi. I-am stropit cu ulei de măsline, sare, piper, rozmarin și i-am aruncat la cuptor (180 grade) pentru 10 minute.

5/5