O rețetă atât de simplă și rapidă încât se face cât ai zice “pește”. Pentru că are pește, poate d-aia :)))). Trecem peste această tentativă de glumă, sincer rețeta am găsit-o pe Pinterest însă am mai adăugat eu în compoziție câte ceva pentru că așa-mi place mie să-mi pun amprenta peste tot! Așa am făcut și cu prietenul meu la începutul relației. Mi-am adus ușor, ușor chestii la el acasă până BOOM ne-am mutat împreuna. Eu nu am vrut dar s-a întâmplat. Hai să nu ne-ntindem la vorbă și să trecem la fapte.

S-a mancat cu orez basmati

porții

2 persoane

timp

30 min.

dificultate

ușor

ingrediente

good to know

Știu de la un bucătar simpatic că în Selgros și Metro găsiți pește proaspăt in zilele de marți, joi și sâmbătă. Peștele proaspăt miroase a pepene verde. Atunci îți dai seama că este fresh.

1.Spală somonul și taie-l în bucăți mai mici, cât să-ți încapă în tigaia în care vei pregăti totul. Roșiile le-am tăiat în două iar usturoiul julien. Nu uita să speli spanacul (dacă cere eticheta asta).

2.Punem o tigaie pe foc mic si adăugăm untul. Când acesta s-a topit, adăugăm câțiva stropi de ulei de măsline pentru a evita prăjirea untului. Punem la fript somonul in tigaie aprox. 3-4  minute pe fiecare parte. Când este gata îl scoatem. Atenție să nu se rupă, folosește o spatulă mai lată (dacă ai una specială pentru pește e per fect).

3.În aceeasi tigaie (lăsăm grasimea de la pește pentru aromă, okay?) adăugăm celălalt cubuleț de unt și călim usturoiul aprox. 1 min. Vremea roșiilor a venit. Le prăjim si pe ele 1-2 minute, urmând spanacul. Când spanacul s-a lăsat considerent putem pune smânâna lichidă si amestecăm.

4.După aprox. 3 minute (când sosul s-a îngroșat) adăugăm zeama de la o lămâie + sare și piper după gust. Punem peștele înapoi în tigaie ăsta-i Somonul Florentine.

from heart to plate,

Hayateria