Astăzi vă prezint o salată pe care eu o mănânc după ce depun efort fizic. Despre ou și piept de pui bănuiesc că știți deja că sunt principalele surse de proteine pe care le mănâncă sportivii pentru a căpăta masă musculară.  Despre bătrâna fasole verde nu se prea vorbește. Ei bine, fasolea verde este o legumă cu un conținut redus de calorii, dar bogat în nutrienți esențiali pentru sănătate, precum proteinele și fibrele.

porții

1 persoană egoistă

timp

10 min.

dificultate

ușor

ingrediente

mod de preparare

1.Dacă ai optat pentru fasole congelată, timpul de fierbere este de maximum 7 minute. Dacă fasolea este proaspătă, atunci are nevoie de 20 de minute pentru a fierbe. Oricum ambele sunt la fel de bune. Ouăle trebuie să fie tari, așa că le fierbem 4 minute din momentul în care apa a dat în clocot. Pieptul de pui îl condimentăm cu sare, turmeric, piper și îl punem în tigaie/grătar  4 minute pe fiecare parte. Scoatem puiul și îl lăsăm 10 minute la odihnit.

2.Feliem ouăle și pieptul de pui. Într-un bol punem pieptul de pui, fasolea verde, ouăle și măslinele. Presărăm sare, piper, oțet și ulei de măsline. Eu am scris mai sus proporțiile pe care le folosesc însă fiecare are liber să aleagă cât de mult oțet să își pună. Ține de gust până la urmă.

Mie-mi place salata rece așa că o las la frigider 1 oră înainte de a o consuma. Sincer, de regulă o fac înainte cu o zi.

from heart to plate,

hayateria

5/5