Eu nu mănânc foarte des prăjeli așa că încerc să găsesc variante care să aducă cât de cât cu gustul acela din tigaia cu ulei. Am făcut până și cartofi „prăjiți” la cuptor care sunt extraodinari, dar asta-i altă poveste.

So, am făcut niște cercetări, am testat și am testat și acum pot să vă împărtășesc cum să obțineți aripioare de pui crocante direct din cuptor! Mă bucur super mult că am reușit să fac aripioarele per fec te. Nici măcar nu ai spune că sunt făcute la cuptor.  Sunt geniale!

Secretul rețetei este bicarbonatul de sodiu și un grătar de pus în cuptor. Eu am o oală grill cu abur pe care pot să o introduc în cuptor fără probleme. Dacă nu aveți așa ceva puteți pune aripioarele pe grill-ul din cuptor dar să aveți o tavă sub grill, pentru tot lichidul care se va scurge.

porții

2 persoane

timp

1h

dificultate

lejer

ingrediente

mod de preparare

Am pus într-un bol 3 linguri de făină si 2 linguri de bicarbonat de sodiu si piper. Fără sare. Sarea scoate apa din carne iar eu nu vreau asta.

Peste acest mix am pus 10 aripioare și am amestecat totul până ce fiecare aripioară s-a condimentat corespunzător. Haha.

Am pus pe grill aripioarele și le-am băgat în cuptor la 200 grade pentru 15 minute, după care le întorc și potrivesc  cuptorul la 180 de grade și le mai las fix 15 minute.  La cuptorul meu așa au ieșit perfecte.

Ele sunt gata pentru a fi servite însă dacă vreți să le adăugați un topping, be my guest. Noi am mâncat o parte așa, iar pentru celalată parte am făcut sos teriyaki.

Sosul Teriyaki

Punem o tigaie mică pe foc și adăugăm ½ cană de sos de soia, 2 linguri zahăr brun,  3 linguri miere, semințe de susan, chilli flakes și lăsăm arpox. 1 min să se îngroașe sosul. Stingem focul, adăugăm aripioaele și amestecăm. Hope you like it!

S-avem pofta!

5/5