Blat de morcov, nuci pecan, o atingere de scortisoara si crema de branza. Ce vrei mai mult de atat? Vacante exotice si haine multe? Bine, da… si eu vreau. Dar pana atunci o sa ma multumesc cu acest carrot cake.

Aveti nevoie de o forma de copt de 21cm.

porții

7-8 porții

timp

1h

dificultate

simplu

ingrediente

ingrediente pentru crema

mod de preparare

  1. Într-un bol am amestecat ingredientele solide (făina, sarea, bicarbonatul, praful de copt și scorțișoara,).

2. Într-un bol separat am amestecat zahărul, uleiul și extractul de vanilie după care am pus treptat, câte un ou… până s-a omogenizat totul.

3. Adăugăm treptat din ingredientele solide peste cele umede, amestecând ușor cu o spatulă. Mixam putin, apoi putem adăuga și morcovul ras.

4. Într-o tavă unsă cu unt turnăm compoziția și o introducem la cuptorul încins la 170 de grade pentru 50  de minute – 1 ora,  sau până când trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor și putem să ne ocupăm de cremă până se răcește blatul.

5. Punem untul înttr-un bol și mixăm până capătă o consistență cremoasă. Adăugăm treptat zahărul pudră și mixăm până îl încorporăm perfect cu untul. Peste crema de unt, adaugăm treptat crema de brânză și omogenizăm totul. La sfarsit am adăugat frisca lichidă.

 

6. Blatul se taie în două părți egale iar între ele adăugăm o cantitate generoasă de cremă. Ornăm cu crema rămasă și nuci pecan (sau ce doriți).

Înainte de servire, se lasă la frigider macar 4 ore.

Enjoy!

5/5