Bucătăria mea preferată este cu siguranță cea grecească. Are mult peste, e light si este super gustoasa. Cel mai des gătesc cu specific mediteranean.

Acum ceva timp am gustat în Grecia o mulțime de bunătăți pe care le-am refacut și eu iar rezultatul a fost unul plăcut papilelor gustative. Acum ce rămâne de făcut… este să împart și cu alții!

Am găsit sardine fresh la pescărie iar gândul meu s-a dus automat la această rețetă pentru că merge foaaarte bine cu orice pește mic. La greci am mancat cu sprot… asa ca ori ca este sport, hamsie, sardina, ansoa… merge! Am făcut sosul acesta și pentru păstrăv și a ieșit minunat!

porții

2 persoane

timp

30 min.

dificultate

ușor

cuisine

greek

ingrediente

 

Într-un vas am amestecat supa, vinul, uleiul de măsline și mustarul până s-au omogenizat, după care am mutat totul într-o tigaie și-am tinut la foc mic aprox. 5 minute. Am adăugat ardeiul gras și pestele aranjat circular. Am acoperit tigaia, am dat focul mic și am lăsat pe foc aprox. 2 minute.

Am oprit focul, am adăugat oregano, zeama de lămâie, am pus capacul și am lăsat așa pentru încă 5 minute.(pestele o sa continue să se gătească de la căldura reziduală).

La final am presărat pătrunjel din belșug! Pregătiți-vă pâine bună și savurați sosul care este absolut genial!   

S-avem pofta!

5/5