Dear Greece, 
I love you truly!
With love,
Hayat

True story. Cel mai mult îmi place bucătăria grecească, fapt pentru care gătesc cu acest specific cel mai des. Chiar dacă este teoretic toamnă, practic încă ne putem bucura de roșiile de vară, alea bune. Bouyourdi este o salată caldă cu roșii gratinate, cu brânză feta și mult ulei de măsline. Deși este considerat un aperitiv, eu îl mânânc ca fel principal pentru că este tare sațios și sincer… nu ai cum să nu mănânci o pâine bună cu acel sos. Măcăr să alegi o pâine bună. Hehe.

Preparatul acesta este făcut să exagerezi cu uleiul de măsline. Da știu, nu e sănătos, bla-bla! 

INGREDIENTE

mod de preparare

porții

2 persoane

timp

20 min.

dificultate

ușor

cuisine

greek

Se unge o tavă mică cu ulei de măsline și se pune un strat de brânză feta, se presară puțin oregano și ulei de măsline, un strat de ardei gras verde ( opțional și ardei iute), din nou se presară puțin oregano și ulei de măsline, se adaugă un strat de roșii feliate, se presară din nou oregano și ulei de măsline iar la final mozzarella. 

Ideal ar fi ca roșia, ardeiul și brânza să fie tăiate la aceeasi dimensiune în grosime (maxim. 3 cm). Introducem tava la cuptor pentru 20 de minute. Las-o să se răcească puțin și ia cu pâine.

 

Enjoy