Nu stiu de ce, dar acum doi ani de zile aveam retineri in a incerca sa fac un ou posat. Mi se parea foarte complicat, pana sa exersez la un workshop la care am participat. Acum il fac tot timpul, ca si cum l-as fi facut o viata intreaga. Ce am invatat la workshop:

1.Oul trebuie sa fie proaspat. Cum il testezi? Ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat, daca sta vertical are 2-3 saptamani, daca pluteste e foarte vechi si nu ne ajuta.

2. Adauga putin otet in apa. Otetul are rolul de a impiedica albusul sa se separe de galbenus.

3. Mentine temperatura apei intre 82 si 88 de grade.

porții

1 portie

timp

4 min.

dificultate

super usor

ingrediente:

mod de preparare:

Intr-o oala incapatoare am pus multa apa, doua linguri de otet si un praf de sare. Am adus apa la o temperatura intre 82 si 88 de grade, sau pana se fac bule mici pe fundul oalei (nu fierbeti apa si pastrati focul la minim). Am spart oul si l-am lasat sa stea putin intr-o sita pentru a se scurge excesul de lichid, apoi l-am mutat intr-un bol micut.

Cu ajutorul unui tel am facut un mic vartej in apa si am rasturnat oul fix in mijloc. Timpul de fierbere este intre 3 si 4 minute, in functie de dimensiunea oului, dar si de temperatura apei. Eu l-am scos dupa 3 minute jumate, l-am asezat pe un servetel si ulterior l-am pus pe sandwich.

S-a mancat!

ou posat cu toast din hrisca, sparanghel si prosciutto

ou posat cu toast din hrisca, crema de branza vegana, somon afumat, lamaie si susan negru:

ou posat cu paine cu maia, avocado si salata de ardei copti:

from heart to plate,

Hayateria