Ok, so… nu credeam ca va veni ziua in care o sa gatesc cu tofu, dar iata ca a venit! Pana acum 2 luni nu ma omoram cu branza din soia, dar avand in vedere restrictile culinare din ultima perioada, am zis sa-i dau o incercare. Dupa mai multe teste, am descoperit cateva feluri de a gati tofu si chiar mi-au bucurat papilele gustative! Astazi va prezint prima reteta pe care am incercat-o cu tofu: orez cu broccoli si tofu crocant invelit in sos Teriyaki! 

Note: Inainte de a incepe reteta, este important ca tofu sa fie presat bine ca sa ramana uscat. In felul acesta, va deveni super crocant la cuptor si totodata plin de savoare. Eu am pus tofu intre doua servetele groase si peste am pus ceva greu care sa-l preseze.

Another note: Puteti sa faceti si voi sosul Teriyaki, am chiar o reteta de aripioare cu sos Teriyaki aici. De data aceasta am preferat sa-l cumpar. Las mai jos sosurile de soia si teriyaki (gluten free) pe care le-am folosit. Pe ambele le-am luat de la Ki-life.

porții

1 persoana

timp

30 min.

dificultate

usor

fara gluten, fara lactate, vegan

ingrediente:

mod de preparare:

1. Am taiat tofu cubulete si l-am puss intr-un bol in care am amestecat 2 linguri de sos de soia si 1 lingura de ulei de susan. Am amestecat bine dupa care le-am adaugat 1 lingura de amidon de porumb (asta va face tofu super crispy) si le-am mai amestecat putin. Intr-o tava am intins tofu, la o distanta seminificativa o bucata de cealalta, si am lasat tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Dupa 15 minute de stat la cuptor am intors tofu si pe partea cealalta. 

2. Intre timp, am fiert orezul si am gatit broccoli (l-am decongelat in tigaie si l-am stropit la final cu ulei de susan).

3. Intr-un bol am amestecat sosul teriyaki cu sosul sriracha si am pus tofu peste. 

4. Am aranjat orezul frumos, elegant, cat de cat intr-un bol. Broccoli l-am stropit cu sare si i-am facut loc langa orez, am pus si teriyaki crispy tofu peste care am presarat susan alb.

5. Am mancat. Mi-a placut, mai fac.

from heart to plate,

Hayateria