Sambata a fost ziua unei prietene asa ca i-am facut rapid un tort. A iesit bun, a fost fericita. Cu toate acestea, am modificat putin reteta ca mi-a venit o idee SI MAI BUNA! Am dublat crema astfel incat sa puteti taia blatul in jumate si sa adaugati crema si la mijloc. Viiis!

Ce este important de precizat este faptul ca am folosit o forma de copt de 18cm. Daca optati pentru o forma mai mare, dublati cantitatile.

porții

6-8 portii

timp

50 de minute

dificultate

usor

fara gluten

ingrediente:

Blat

Crema

Topping

mod de preparare:

Am amestecat ouale cu zaharul, siropul de artar, apoi am adaugat esenta de vanilie si cacaoa cernuta. Separat am amestecat faina de migdale cu praful de copt si sarea, apoi am combinat cele doua compozitii pana au devenit un intreg.

Am uns forma de copt de 18cm. cu unt/ulei de cocos, am pus si hartie de copt, apoi am turnat compozitia. Am introdus blatul la cuptorul incins la 190 de grade pentru 45-50 de minute. Pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp m-am ocupat de crema: am mixat toate ingredientele (reci) pana am obtinut o crema fina, nici foarte moale, dar nici foarte tare. Am depozitat crema la frigider. Cand blatul s-a racit complet, taiati-l pe jumate, pe orizontala, si incepeti sa montati tortul.

O felie de blat, jumate din cantitatea de crema, a doua felie de blat, restul cantitatii de crema. Decorati cu zmeura proaspata si bagati-l la frigider.  Tortul se poate servi dupa minim 2 ore de stat la frigider.

from heart to plate,

Hayateria