Conopida este leguma aceea pe care ori o iubesti, ori o detesti. Exact ca ciorba de burta. Anyways, ma bucur ca sunt multi iubitori de conopida pe aici. Va las mai jos o reteta atat de rapida si usoara cu conopida, turmeric si chimion. Am facut si un sos de tahini, care este strict optional. Conopida este foarte buna simpla, cu sare si ulei de masline. 😀

porții

2 persoane

timp

25 de min.

dificultate

usor

ingrediente:

Dressing

mod de preparare:

Am curatat conopida si am taiat-o in bucatele mai mici. Am stropit-o cu ulei de masline, sare, piper, turmeric si chimion. Am lasat-o in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute (pana devine frageda – se poate verifica cu furculita).

Sos: Intr-un blender am amestecat toate ingredientele: pasta de tahina, sucul de lamaie, uleiul de masline, usturoiul pisat (nu piÈ™at – haha), apa, mierea, sarea si piperul. Se mixeaza pana se combina aromele. Optional se mai poate adauga apa, pana ajungeti la consistenta unui sos cremos.

Am scos conopida din cuptor, am lasat-o sa se raceasca, am stropit-o cu ulei de masline si marar si am mancat cu sos de tahini. Suuuper bun!

 

from heart to plate,

Hayateria