Hello! Finally postez si prima mea reteta de paine fara gluten! Inca testez retete de paini fara gluten la cuptor, dar pana atunci, ma declar multumita de painea super pufoasa care iese din masina de paine de la Tefal. Cateva aspecte importante:

1. Nu toata faina fara gluten este la fel. Reteta pe care eu o postez este testata doar cu mixul de la Schar – Mix B. Daca optati pentru alt premix, exista sanse mari sa nu va iasa painea.

2. Aluatul nu trebuie sa arate ca o coca pentru paine normala. Consistenta ideala este moale si lipicioasa. 

3. Chiar daca in instructiunile de utilizare a masinii de facut paine scrie ca ingredientele se pun direct in cuva, faina fara gluten este foarte pretentioasa asa ca eu amestec ingredientele inainte.

4. Intotdeauna faina fara gluten se cerne. 

5. No worries daca partea de sus a painii nu va iesi foarte colorata, tot este coapta. 

 

porții

1 paine

timp

3 h.

dificultate

medium

fara gluten, fara lactacte, vegan

ingrediente:

mod de preparare:

First things first, am cernut faina intr-un bol. Am adaugat sarea si drojdia si am amestecat bine cu un tel. Am adaugat apa si jumatate din cantitatea de ulei si am amestecat cu o spatula pana am obtinut o consistenta moale si lipicioasa. Acum este momentul sa adaugati si seminte daca vreti. 

Am turnat restul de ulei peste aluat si am mutat compozitia in cuva. Am setat masina de paine la programul 1 pentru paine fara gluten + rumenire la nivelul 3 si am asteptat aproximativ 2 ore. 

A meritat! 🙂

from heart to plate,

Hayateria