Încerc pe cât de des posibil să particip la cursuri, seminare și evenimente culinare. Acum ceva timp am dat de niște oameni tare faini care organizează seminare de paste – Pasta Punct 

Oamenii fac paste, ei cu asta se ocupă și le fac foarte bine. Recomand pentru delivery pastele cu urzici, de sezon.

Tot seminarul se desfășoară în Papila Studio din zona Dorobanți și sunt doar 10 bancuri de ocupat.  Tot cursul este interactiv, super friendly și exact așa cum îmi place mie, cu niște vin, cu mâncărică dar și cu multe informații utile despre gătit.

Chef Victor Nemeș este cel care ține cursul și pe parcursul seminarului înveți efectiv cum se fac pastele de la zero + trei rețete cu paste.

Ce am învățat? Multe! Însă o să împart cu voi pe scurt, cum facem pastele de la zero. 

pentru o portie de paste avem nevoie:

1.Aruncăm făina direct pe blatul din bucătărie sub forma unui castronel și facem o gaură în mijloc. În aceea gaură punem oul și gălbenușul. Începem ușor, ușor să batem cu furculița ouăle încorporând făină în compoziție până se formează coca (take your time, do it easy).

2.Formăm o bilă din aluatul obținut și trebuie să frămânăm  până devine oarecum elastic. Noi am frământat cam 15 minute. 

3.Punem bila de aluat într-o folie de bucătărie și o lăsăm aprox. 30 min – 1 h. Prin răcire, se va activa glutenul și coca va căpăta o textură și mai elastică.  Poți da orice formă dorești pastelor însă cel mai simplu este să faci tagliatelle. Pastele obținute se fierb în apă sărată pentru aprox. 4 minute.

Am fost și la un curs de sushi
La fel de fain!
 revin cu info curând