Pur și simplu ador mâncarea asiatică. N-am reușit încă s-ajung în Asia deși îmi doresc foarte tare. Până atunci, o sa ma delectez cu aromele Asiei.

Am citit multe despre bucătaria asiatică și știu cât de mult diferă preparatele de la o țară la alta. Am avut chiar norocul să degust noodles facuți de o chinezoaică, într-o vacanță de acum 4 ani, în Londra.

 Am băgat la cap rețeta și de atunci o fac mereu, chiar daca mai schimb legumele sau carnea. Împart rețeta cu voi și sper să vă placă!

porții

3 persoane

timp

30 min.

dificultate

ușor

cuisine

asian

ingrediente

Pentru sos:                                                                                                     

good to know

Recomand sosul de soya Kikkoman. Este the real deal și îl găsiți la orice Mega-Image!

mod de preparare

1.Aducem la punctul de fierbere 1L de apă sărată și stingem focul. Adăugăm  din orez și le lăsăm în apa fierbinte circa 5 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.  Când sunt gata le strecurăm și le punem deoparte cât ne ocupăm de restul.

2.Tăiem carnea în bucățele iar legumele julien. Călim puiul în ulei de susan. Când puiul este făcut îl scoatem și adăugăm, în acelasi wok: ardeii grași, morcovul, usturoiul și ciupercile. Eu prefer să le las ușor crocante, not over-cooked, așa că le călesc doar 4 minute.

3.Într-un bol amestecăm sosul de soya, sosul worcester, sosul de stridii, ghimbirul pisat, uleiul de susan și sosul sambal oelek până se omogenizează totul.  Adăugăm pastele și puiul peste legumele din wok și turnăm sosul magic. Amestecăm, adăugăm sare, piper (dupa gust) și g a t a.

S-avem pofta!

5/5