Toată copilăria mea am crezut că Baba Ganoush este o tanti. Acum că am crescut, tot asta cred. Mă gândesc mereu ce noroc am avut ca am crescut într-o familie cu mult umor și mâncare bună. Nu știu ce mă faceam acum… probabil tot marketing specialist. Ha-ha.

Cea mai bună salată de vinete este fără îndoială atunci când gătim vinetele la grătar sau la cuptorul cu lemne. Dacă aveți această posibilitate, salata baba ganoush o sa iasă exact ca la mama ei. Eu stau la bloc așa că nu am nici grătar, nici cuptor cu lemne… le coc pe flacăra de la aragaz și ies destul de  bune și așa. Ba chiar ii dau un smoky flavor. Anyways, mai jos va las varianta de Baba Ganoush pe care eu o stiu de la mama mea. Enjoy. 🙂

porții

3 persoane

timp

30 de minute

dificultate

ușor

cuisine

Middle-East

ingrediente

mod de preparare

Coacem vinetele pe aragaz, pe fiecare parte, până devin moi. Le scoatem și le lăsăm să se răcească.

Când s-au răcit le curățăm cu grijă și le punem în blender, apoi adăugăm usturoiul, zeama de lămâie, paprika arabeasca, chimionul, uleiul de măsline, siropul de rodie si sare. Omogenizăm totul până obținem o pastă fină. Lăsăm crema de vinete la frigider pentru 1h după care servim cu muuult ulei de măsline, susan alb, rodie si ierburi (eu nu am avut, din pacate). S-a mancat!

From heart to plate,

Hayateria

5/5