Hello! Cred că asta-i cea mai gustoasă rețetă a mea de până acum și nici nu-mi vine să cred că n-are gluten. Arepas sunt niște pâinici din făină prefiartă de porumb și sunt atât de bune că le poți mânca și goale. Originare din Venezuela ele se mănâncă cu avocado, pui, brânză și multe altele însă mie cel mai mult îmi plac cu pulled pork sau simple, cu unt ghee. Deja mi s-a făcut poftă. :)))))

 

Dacă doriți să faceți arepas, este foarte important să folosiți doar un anumit tip de făină, rezultatul nu este același dacă folosiți făină normală de porumb. O să las mai jos o poză cu the real deal. 

porții

De-o petrecere

timp

4 h.

dificultate

Medium

cuisine

Columbia

ingrediente arepas

ingrediente pulled pork

ingrediente extra

mod de preparare

1. Am spălat carnea și am șters-o frumușel cu un șervețel.

2. Într-un bol am amestecat uleiul cu sucul de roșii, sosul soia, muștarul, condimentele, ceapa și usturoiul zdrobit.

3. Într-un vas de yena am așezat ceafa de porc și am turnat tot dressing-ul peste ea.

4. Am acoperit vasul și l-am introdus la cuptor pentru 3 ore jumate la temperatura de 150 de grade. Mie acestă temperatură mi se pare ideală pentru slow-cooking.

5. O dată la o oră am mai deschis cuptorul și am turnat din sos peste carne.

6. După 3 ore și jumătate am scos capacul și am mai lăsat-o la cuptor 30 de minute pentru a-i permite cărnii să prindă o crustă frumi. După cele 30 de minute am scos tava din cuptor și am lăsăt-o în pace pentru 15 minute. Atunci când carnea se odihnește absoarbe toate lichidele și în felul acesta se obține o carne suculentă. Bine… și slow cooking-ul contribuie la acest aspect.

 

7. După ce carnea s-a odihnit am așezat-o într-o altă tavă și efectiv am mărunțit-o cu o furculiță. Fără efort, căci este foarte fragedă.

8. Am făcut “curat” la sos. Adică am eliminat din ce nu mă interesa – ceapa, usturoiul + crenguțele de la cimbru.  Lichidul l-am turnat peste carne și am amestecat. 

 

acum ca avem pulled pork... sa facem arepas!

1. Din punctul meu de vedere un aluat mai simplu ca cel pentru arepas nu există! Pur și simplu se amestecă apa cu făina și sarea iar în aprox. 30 de secunde de amestecat deja s-a format coca. Se frământă numai 1 minut pentru a omogeniza totul după care se lasă deoparte circa 2-3 minute. 

2. Se formează bucățele de aluat rotund după care se aplatizează și se pun în tigaia unsă cu ulei pentru aprox. 6 minute (pe fiecare parte).

3. Mie-mi place să le ung cu puțin ulei de măsline în timp ce sunt în tigaie. Ies mai crocante.

 

4. După ce au stat în tigaie 12 minute se introduc la cuptor pentru încă 15 minute. Cuptorul trebuie setat la 180 de grade.

5. După ce le-am scos din cuptor a obligatoooriu să mănânc o arepas cu unt ghee. R e c o m a n d.

 

6. Am tăiat castraveții julien.

7. Am uns o arepas cu dulceață de ceapă roșie.

8. Am adăugat pulled pork-ul.

 

 

9. Și cel mai important…. am savurat.

 

 

Saaaau, puteti sa incercati varianta burger: pulled pork, chifle cu maia, cheddar topit, castravete murat, dulceata de ceapa si bacon crocant:

Enjoy!