Banana bread este desertul acela pe care îl faci atunci când ai cateva banane super coapte și nu vrei să le arunci. Sincer, până acum 1 luna nu mă omoram cu banana bread, dar în Maldive am mâncat o varianta făcută din ovăz care mi-a plăcut foarte mult! Bineinteles ca m-am imprietenit cu bucatarul si am aflat repede reteta.

Banana bread este un chec ușor de preparat, ce poate fi făcut chiar și de cei mai neexperimentați în ale bucataritului. Bananele sunt fructe destul de dulci, așa că e recomandat să ții cont și să ajustezi cantitatea de zahăr adăugată când prepari acest chec. Eu folosesc zahăr de cocos sau sirop de arțar.

Am testat mai multe rețete, cred că aceasta îmi place cel mai mult, este foarte umedă și are bucățele de banană în ea. Cred ca nu mai are rost  să zic că este gluten și dairy free…

ingrediente

mod de preparare

1. Într-un mixer am pus ovazul pentru a obține o făină pe care am amestecat-o ulterior cu scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul.

2. Intr-un bol am zdrobit bananele însă nu de tot, am lăsat și bucățele mai mari. Peste banane am adăugat ouale, uleiul de cocos, esența de vanilie, laptele și le-am omogenizat.

 

3. Am combinat cele două compoziții, am adăugat puțină nucșoară (mare grijă să nu adăugați prea multă, poate schimba gustul complet) și am turnat compoziția obținută într-o tavă de chec acoperita de hartie de copt. Am aruncat si cateva baby bananas peste chec (strict pentru estetica).

4. Am introdus tavă la cuptor pentru 50-55 de minute la 170 de grade (sau până a trecut testul cu scobitoarea). Banana bread este mult mai bună atunci când se răcește de tot…. so, have patience! 

Eu am servit cu unt din caju și sirop de arțar, prietenii mei au mâncat cu ciocolata.

uite cat este de umeda. yaaaas!