De mult nu am postat o reteta care sa contina gluten si lactate, dar avand in vedere vremurile grele in care traim, am zis sa o fac. Asta-i o reteta tare simpla de lipii (sau indian naans) fara drojdie. Singura parte grea este asteptarea, are nevoie de minim 1 ora pentru a putea face cateva naans perfecte. Dar cine ne grabeste? Oricum nu avem unde sa mergem, ce sa facem… din pacate.

ingrediente:

mod de preparare:

Intr-un bol am amestecat faina cu sarea dupa care am facut un spatiu in mijlocul bolului unde am pus jumatate din cantitatea de iaurt. Peste iaurt am adaugat praful de copt si am amestecat usor (doar in iaurt) dupa care am facut o pauza mica. Cand s-au format bule micute in iaurt, am adaugat uleiul, restul de iaurt si am amestecat totul. Treptat am adaugat apa calda pana am obtinut o coca compacta, care nu se mai  lipeste – mi-am folosit mainile in tot acest proces – mainile spalate, da :)))). Am format o bila din aluat, am uns-o cu ulei, am pus-o intr-un bol, am acoperit-o cu o carpa si am lasat-o deoparte pentru 1 ora.

Dupa 1 ora de asteptare, am framantat putin coca dupa care am impartit-o in mai multe bile micute. Am aruncat faina pe masa, cu ajutorul sucitorului am intins bilutele mici, le-am uns cu ulei de masline, sare, usturoi pisat, coriandru si le-am aruncat in tigaie pana s-au rumenit pe fiecare parte.

Din pacate nu am poze cu rezultatul final pentru ca nu credeam ca voi posta vreodata aceasta reteta. Hai sa fim sanatosi si sa trecem cu bine de perioada asta grea! 🙂

from heart to plate,

Hayateria