Hello! M-am reapucat de curand sa fac sport mai intens asa ca trebuie sa am mai multa grija sa mananc mai mult. Nu ca nu as manca mult de obicei, dar acum trebuie sa mananc si mai mult. Toata viata am auzit: “Hayat, dar tu mananci?” and I’m like… Bitch, FOOD IS LIFE mananc cu doua maini de cand ma stiu.

Anyways, incerc sa gasesc variante sanatoase de gustari si de aici mi-a venit si ideea de a face batoane din ovaz. Le mananc la micul dejun, sau intre mese ca si gustare, sau cand vreau ceva dulce, sau pe toate deodata. Pur si simplu. 

ingrediente:

mod de preparare:

Primul pas: Am zdrobit migdalele si le-am combinat intr-o tava, impreuna cu ovazul si le-am introdus la cuptor la 160 de grade pentru 15 minute. Acest pas poate fi sarit, insa eu ador gustul ovazului si al migdalelor usor rumenite in cuptor! Trust me on this one!

Pasul 2: Curmalele se pun in blender impreuna cu 3 linguri de apa si se mixeaza pana se obtine o pasta. Prunele se taie marunt. 

Pasul 3: Intr-un bol se amesteca ovazul cu migdalele, prunele, mierea si pasta din curmale pana se combina toate intre ele. Mierea este lipiciul nostru in tot acest proces. 

Pasul 4: Se pune toata compozitia intr-o tava acoperita cu folie de copt si se aplatizeza cu mana umeda. Bonus, eu am pus deasupra ciocolata, desi nu era in plan, dar aveam ramasa de la o alta reteta. Am lasat tava la frigider peste noapte (sau macar 4 ore) dupa care am taiat toata minunatia in mai multe batoane. 

Note: Se pastreaza la frigider pana la 7 zile. Dar chiar rezista atat la cineva in casa? It’s too fucking gooood!

from heart to plate,

Hayateria