Deci, am facut acesti cartofi “prajiti” la cuptor si pot spune cu tarie ca SUNT CEI MAI BUNI CARTOFI EVER. De cand i-am descoperit sunt foarte, foarte fericita pentru ca ador cartofii prajiti dar totodata incerc sa ma feresc de prajeli. Pe scurt, gustul este exact la fel ca cel al cartofilor prajiti, doar ca sunt gatiti la cuptor. How good is life? Fake fries are the best!

Note. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos exact asa cum i-am notat, asta daca vreti sa obtineti cartofii perfecti. 

porții

2 persoane

timp

1 h

dificultate

usor

fara gluten

ingrediente:

Pentru topping:

mod de preparare:

Primul pas a fost sa spal bine cartofii si sa ii sterg. I-am taiat, cu tot cu coaja, si i-am pus intr-un vas cu apa rece pentru 30 de minute. Acest pas este foarte important pentru a elimina o parte din amidon. In felul acesta vom obtine niste cartofi crocanti la final. So, don’t skip it.

Dupa 30 de minute am scos cartofii pe un prosop si i-am sters bine. Intr-un vas am amestecat cartofii cu uleiul de floarea soarelui in asa fel incat toti cartofii sa fie uleiosi. 🙂

Am pus cartofii intr-o tava, lasand spatiu intre ei, si i-am lasat la cuptor 30 de minute la 190 de grade. Dupa 15 minute puteti sa ii intoarceti, asta daca vreti sa aiba o culoarea uniforma. Eu nu i-am intors ca erau prea multi si mi-a fost lene :)))

Note: se pot lasa si mai mult la cuptor, in functie de cat de crocanti ii vreti. 

Intr-un bol am amestecat topping-ul: parmezanul, sare, usturoi si cand au fost gata cartofii i-am amestecat direct in bol. 

Deci nu ca zic, da vreau sa spun: chiar sunt cei mai buni cartofi “prajiti” ever. Eu nu mai fac cartofi prajiti de acum, voi alege numai aceasta varianta. S-a votat!

 

from heart to plate,

Hayateria