Hello! Ridicarea starii de urgenta si relaxarea masurilor autoritatilor de la finalul saptamanii trecute m-au bucurat pentru ca am putut sa ies in weekend la un picnic. In continuare nu merg in locuri aglomerate si am grija de sanatatea mea, insa la un picnic, in aer liber, departe de alti oameni, doar cu doua prietene, regulamentar, cred ca-i in regula. Also, chiar aveam nevoie de asta! Ca sa nu mai zic ca in fiecare an organizam picnic primavara. 🙂
Ce vreau sa zic eu este ca pentru picnic am pregatit mai multe chestii delicioase, printre care si primul meu cheesecake raw vegan. Foarte delicios, pacat ca a stat in portbagaj 3 ore la peste 30 de grade si am ajuns cu el la picnic… nu foarte intreg. Macar acum stiu, acest cheesecake se tine in frigider! :)))
Cateva note:
1. Caju-ul se hidrateaza peste noapte in apa.
2. Laptele de cocos (neaparat full fat, nu light) se tine peste noapte in frigider, iar a doua zi se foloseste doar partea solida, nu si partea lichida (practic, doar partea grasa a laptelui de cocos, cea alba).
3. Se pot folosi si migdale in locul fainei de migdale, cu amendamentul ca trebuie sa le zdrobiti bine in mixer.
4. Curmalele necesita si ele hidratare, minim 2 ore in apa.
5. Proportiile de mai jos sunt pentru o tava cu diametrul de 18 cm. Cea mai micuta.
6. Tineti cheesecake-ul la frigider! :)))))
Cheesecake raw vegan
porții
6-8 portii
timp
6 ore
dificultate
mediu
fara gluten si lactate
vegan friendly
ingrediente:
Pentru blat:
- 1/2 cana faina de migdale
- 1/2 cana de nuci
- 2 linguri de ulei de cocos topit
- 2 curmale hidratate
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingurita de scortisoara
Pentru crema:
- 2 cani de caju hidratat
- 1 conserva de lapte de cocos (full fat)
- 1/2 cana de sirop de artar organic
- Zeama de la 1 lamaie
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingura de esenta de vanilie
Pentru topping:
- 200 gr. capsuni proaspete
- 2 linguri de sirop de artar organic
- 1 lingurita de agar agar
mod de preparare:
1. Primul pas a fost sa ma ocup de blat: intr-un mixer am adaugat faina de migdale, nucile, curmalele, sarea si ulei de cocos topit. Am mixat doar de cateva ori, pana s-a format un aluat care se lipeste. Nu mixati prea mult, e posibil sa ajungeti la consistenta untului de nuci si nu va doriti asta. 😀
2. Am pus compozitia intr-o tava cu diametrul de 16 cm. si am nivelat-o cu mana dupa care am introdus tava la frigider si m-am ocupat de crema.
4. In acelasi mixer am pus caju-ul hidratat, laptele de cocos (partea solida), siropul de artar, sarea si zeama de la 1 lamaie si am mixat aproximativ 2-3 minute pana am obtinut o crema fina.
5. Am scos tava din frigider, am turnat crema peste si am introdus-o la congelator pentru 5 ore. Eu am ales sa introduc tava la congelator pentru ca voiam sa se intareasca mai rapid, ca sa ii pot face poze, dar puteti sa introduceti tava la frigider (peste noapte obligatoriu, abia a doua zi este ready to eat).
6. De topping m-am ocupat inainte cu o ora de a scoate cheesecake-ul din congelator. Am mixat niste capsuni pana am obtinut un piure, am turnat compozitia intr-o oala de sos, la foc mic, am pus 1 lingurita de agar agar si am amestecat timp de 1 minut.Â
7. Am lasat topping-ul sa se raceasca 3-4 minute, am scos tava cu cheesecake din congelator, am turnat topping-ul peste si am reintrodus tava la congelator pentru inca 1 ora.
8. Peste o ora am scos cheesecake-ul din congelator, l-am ornat cu cateva fructe si am mancat o felie. Restul l-am pastrat la frigider.
9. Si… s-a mancat! Mie mi-a placut mult, insa cred ca data viitoare o sa pun mai mult blat. 😀
from heart to plate,
Hayateria
Ana Maria
Delicios! Voi incerca reteta!
hayateria
Super! Ma bucur mult! 🙂
Oana
Cu ce pot inlocui Agar agar? Merci
hayateria
Hello! Poti incerca cu amidon de cartof 🙂