Am gătit multă ciorbă la viața mea… doar bunicul meu știe câte rateuri și câte capodopere am făcut de-a lungul timpului. V-am spus cât de mult îl iubesc pe tataie? Tataie este cel mai bun om pe care eu îl cunosc. Gândiți-vă că l-am obligat să mânânce creveți cu șofran când el își dorea doar niște mici cu muștar… și n-a spus nimic.
Ciorbară de felul meu, am zis să vă las mai jos o rețetă care mie-mi place extraordinar de mult. Inspirată de la un prieten pasionat de bucătărie, rețeta a fost adaptată la gustul meu. Ciorba de dorada este rafinată iar gustul este unul inedit. Nu că o fac eu, dar este atât de bună încât a devenit preferata casei. Adică a mea și a prietenului meu, Bogdan.
porții
7 porții
timp
1h
dificultate
ușor
Recomandarea mea este să alegeți un pește proaspăt. Ah și...curăță bine doradele de solzi 🙂
1.Se călesc următoarele legume: morcovul, ardeiul gras, țelina și ceapa în ulei de măsline apoi se adaugă 3L de apă, cartofii și se fierb la foc mediu timp de 20 de minute. Ah, se adaugă sare dupa gust.
2.Verifică morcovul, daca a fiert, înseamnă că toate legumele sunt în regulă și putem adăuga peștele. Doradele le punem întregi în oală și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute. Stingem focul, scoatem peștele, îl lăsăm să se răcească și îl curățăm. Carnea o punem înapoi în ciorbă, restul aruncăm.
3.Într-un bol separat se amestecă ouăle și zeama de la lămâie. Polonic cu polonic, se adaugă zeama fierbinte (de la ciorbă), amestecând energic după fiecare cantitate adăugată. Se continuă până când amestecul din castron devine fierbinte. Se adaugă conținutul castronului în oală și se amestecă rapid. Se verifică din nou gradul de asezonare cu sare și piper, busuioc, mărar și se servește cu poftă mare.
S-avem pofta!