Hello, foodiez! Cine mă urmărește de mult timp știe că de ani de zile mă duc la Epiceria Nasul Rosu pentru ingrediente de calitate, fructe și legume proaspete , dar și pentru vibe-ul pozitiv pe care îl transmit oamenii de acolo.
Epiceria nu este doar un magazin, este locul unde găsești produse de calitate, adunate de peste tot din lume. Fie că sunt produse de la ferma lor, fie că le aduc de la alți producători care se ghidează după aceleași principii, vei găsi sigur în Epicerie ceva proaspăt care urmează conceptul “From farm to table”. Stiți că sloganul meu este “From heart to plate”, da? Acum înțelegeti de ce îi plac așa de mult, nu?
Un alt lucru care mai îmi place la ei: ambalajele sunt BIOdegradabile. Fac asta din respect pentru noi si pentru cei ce vor urma. Foarte frumos.
Pe scurt, îmi place mult acest loc, iar bucuria cea mai mare a venit acum câteva zile când cei de la Nasul Roșu mi-au propus să facem împreună un preparat. Am ales ingrediente bio, inclusiv legume proaspăt culese de la ferma lor și am făcut un hummus cu o salată de sezon. De ce hummus? Pentru că mă numesc Hayat și este specialitatea mea. :))) Desigur, și pentru că este un preparat de post, hrănitor și totodata simplu de făcut acasă. Hai sa vedem ce am făcut.
ingrediente
Hummus
- 250g naut bio (uscat sau la borcan)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu (daca alegeti varianta de naut uscat)
- 50g tahini bio
- 4 lingurite zeama de lamaie bio
- 4 catei de usturoi confiat*
- 100ml apa cu 3 cuburi de gheata
- Sare de mare
- Paine cu maia
*Pentru confit-ul de usturoi aveti nevoie de: 1 capatana de usturoi, 1/2 lingurita de cimbru uscat, 1/2 lingurita de busuioc uscat si ulei de masline.
Topping hummus
- 1 mana de boabe de naut (hidratat)
- Ulei de masline extra virgin Bio Orto
- Chimion
- Paprika arabeasca
Salata de primavara cu bunatati de la ferma
- Salata verde sau spanac
- Ridichii
- Ceapa verde
- Dressing de ulei de masline si lamaie
mod de preparare
Primul pas, daca mergeti pe varianta de naut uscat, este sa puneti nautul la hidratat, impreuna cu bicarbonatul si multa apa. A doua zi este numa’ bun pentru hummus, insa pastrati 1 mana de boabe de naut pentru topping.
Al doilea pas este sa faceti confit de usturoi: decojiti usturoiul si puneti-l intr-o oala mica, impreuna cu ulei de masline cat sa-l acopere, cimbru si busuioc. Gatiti usturoiul la foc mic, timp de 1 ora jumate. Cand s-a gatit, se scoate si se poate depozita intr-un borcan.
Hummus: Boabele de naut se curata de coaja, apoi se mixeaza in robotul de bucatarie impreuna cu 4 catei de usturoi confiat, pasta de tahina, zeama de lamaie, sare si apa cu gheata.
Topping: Amestecati cateva boabe de naut cu ulei de masline, paprika arabeasca si chimion, apoi rumeniti-le in tigaie pana devin crocante.
Salata: Se spala, se curata si se taie toate legumele, apoi se combina cu un dressing de ulei de masline crud si zeama de lamaie.
Serviti hummusul cu pofta, ulei de masline si topping de naut crocant. S-a mancaaaat
Daca vreți să încercați această rețetă vă recomand să dați o fugă până la Nasul Roșu pentru ingrediente bio si legume proasepete. Mai mult, dacă nu aveți chef sau timp să îl faceți voi, îl puteți găsi la Epicerie gata preparat. Și DAAA, este fix rețeta aceasta pe care am făcut-o eu. Și nu că l-am făcut și eu, dar chiar este un hummus foarte bun, mai ales că are confit de usturoi. Fancy, cum îmi place mie.
from heart to plate,
Hayateria
Leave a Reply